Online tréning pre „Iuvenťákov“ v réžii MsHKM

Najnovším výsledkom spolupráce a dobrých vzťahov medzi MsHKM Žilina a IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže sú kondičné on-line tréningy, ktoré pripravil aj „odmaká“ náš tréner David Kurej. Prvý z nich je na programe už zajtra, t. j. 6. 11. 2020, ďalší sa uskutoční 13. 11. 2020.

„Ako hokejový tréner som si tre´ningové jednotky pripravil tak, aby zahr´nˇali sˇpecificke´ cvicˇenia, ktore´ by nemali chy´batˇ v tre´ningovom pla´ne hráča ľadového hokeja. Hokejisti sa na lˇade častokrát dosta´vajú do nekomfortných polo^h a musia vykona´vatˇ pohyby, s ktory´mi sa v bezˇnom v zˇivote nestreta´vajú. Do tréningu však zakomponujem aj silove´ cvicˇenia, ktore´ su´ uzˇitocˇne´, nielen pre hra´cˇov lˇadove´ho hokeja, ale aj pre bezˇnu´ popula´ciu,“ prezrádza Dávid Kurej, ktorý pôsobí v mládežníckom hokejovom klube MsHKM Žilina ako tre´ner ľadového hokeja už šesť rokov. Popri tom pracuje aj ako kondicˇny´ tre´ner a väčšinu jeho zverencov na tréningoch mimo ľadu tvoria mladí športovci z radov hokejistov a zápasníkov MMA.

„S Iuventou sme absolvovali už niekoľko spoločných projektov a verím, že mnoho ďalších máme ešte pred sebou, napríklad aj s medzinárodným dosahom,“ dodal konateľ MsHKM Žilina Milan Ladiver.

Link na podujatie: https://www.facebook.com/events/3450393108372193

IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže je štátna inštitúcia, priamo riadená Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR. Predmetom jej činnosti je práca s mládežou mimo školy a rodiny a mládežnícka politika na Slovensku aj mimo neho. Cieľom aktivít je implementácia štátnej politiky voči deťom a mládeži.