Nela Lopušanová bude v hokejovej kariére pokračovať v zámorí

Nela Lopušanová, odchovankyňa nášho klubu, bude v tunajších súťažiach pôsobiť už len do konca aktuálnej sezóny. V lete ju totiž čaká presun do USA, kde od augusta nastúpi na strednú školu Bishop Kearney. Okrem štúdia na tejto škole bude pôsobiť aj v tamojšom tíme žien do 19 rokov BK Selects U19.

Pri výbere Nelinho ďalšieho pôsobiska zavážilo viacero vecí. „V prvom rade, Nela tam chcela ísť hrať. Ľudia z tejto školy a klubu mali veľmi dobrý prístup aj spôsob komunikácie. Páčil sa nám ich kvalitný hokejový aj školský program. Zároveň Nelu v tomto rozhodnutí podporili aj zástupcovia zväzu (SZĽH) a klubu Vlci Žilina-mládež. Aj podľa nich by to pre ňu mohla byť dobrá cesta," povedal Nelin otec Jozef Lopušan.

Nela dohrá sezónu 2022/2023 v drese s vlkom na hrudi, následne ju však čaká výrazná zmena nielen hokejového prostredia. Ako vníma túto zmenu, ale aj uplynulé roky strávené na žilinskom ľade? „Ďakujem, že som tu mohla vyrastať. Tento klub mi dal veľmi veľa, či už po hokejovej alebo po ľudskej stránke. Veľa som sa tu naučila. Teším sa na novú výzvu, do Žiliny sa však vždy budem rada vracať," zakončila 15-ročná hokejistka.

V rámci spomínanej školy fungujú dva dievčenské, resp. ženské tímy - do 16 a do 19 rokov. Oba sa v tejto sezóne v konkurencii tímov z celej krajiny prebojovali až na záverečný turnaj svojej vekovej kategórie, na ktorom sa predstavia tie najlepšie družstvá.

Foto/grafika: Bishop Kearney